Over de studio

bezoekadres
Zuidlarenstraat 57 / 0.02
2545 VP Den Haag

contact
info@studioleonthier.nl
+31 (0)70 3584000
Studio Leon Thier / Architectuur / Interieur heeft een brede ervaring in het ontwerp en de realisatie van allerlei projecten: klein en groot, van interieur tot complexe gebouwen en stedelijke opgaven.

Onze ambitie is om ruimte te maken voor mensen, met hun dromen. Soms tegenstrijdige gegevens combineren wij tot verrassende concepten. Ons werkterrein is nieuwbouw, transformatie van bestaande gebouwen en hun omgeving en interieurontwerp.
Wij werken van het grote idee tot in detail, met een passie voor licht en ontmoetingsruimten, steeds om een vitale en duurzame leefomgeving te realiseren. De compacte Studio werkt samen met collega-architectenbureaus, waardoor de realisatie van de projecten voor onze opdrachtgevers gewaarborgd is.

Leon Thier
Architect / Interieurarchitect Directeur

Bouwen zie ik als onderdak geven aan cultuur: ruimte maken voor menselijke activiteit en decor voor ontmoeting en dromen. Mijn lange ervaring als architect van gebouwen, omgeving en interieur, zet ik in samen met een groep getalenteerde medewerkers. Onbevangen met opdrachtgevers in gesprek aan de ronde tafel en samen op zoek naar wezenlijke vragen, die vaker een onverwacht antwoord krijgen: ontdekken van architectuur.
Ik geniet van het snel combineren van tegenstrijdige gegevens tot verrassende concepten. Geef er mijn eigen draai aan en praat al tekenend. Lok daarmee reactie uit. In mijn architectuurhandschrift zijn detail en totaal onderdeel van een vitale leefomgeving. Gebouwen met een hart. Ontwerpen met een passie voor licht. 

Diane van den Dop
Administratief medewerkster

Wat me vooral treft is dat architecten in hun ontwerpen verbanden leggen tussen het gebouw en de details. Dat, uit respect voor bestaande elementen, zoals een prachtige boom die behouden moeten blijven, het gebouw op een mooie en inventieve manier kan worden aangepast. Of, door plaatsing van ramen in een schoolgebouw, leerlingen respect voor elkaar wordt bijgebracht, doordat ze elkaars bezigheden kunnen zien.
Ik houd me voor de Studio bezig met administratieve, financiële en facilitaire werkzaamheden.

BIM

De Studio tekent met driedimensionaal tekenprogramma's in een 3D BIM-model. Dit 3D BIM-model kan worden uitgewisseld met de partners. Vanuit iedere discipline zoals constructie, installatie en kosten, kan het model onderling worden gecheckt en informatie worden toegevoegd. Om de ideeën te verbeelden maken we 3D Renders uit het model, opgewerkt in Photoshop. Maar ook met snelle handschetsen brengen we concepten en onderdelen in beeld.

Rigobert Nivillac
Architect / projectleider

Architectuur zie ik als een complexe puzzel van relaties; de relatie tussen het gebouw en de gebruiker, de (on)bebouwde omgeving en de materialisering. Voor elk project is het dan ook weer een uitdaging om deze puzzelstukjes logischerwijs in elkaar te laten vallen.D oor mijn bouwkundige achtergrond zet ik tijdens het gehele  ontwerpproces mijn bouwkundige kennis in om met de techniek de architectuur te versterken.
Samen met mijn collega’s zoek ik binnen de studio naar de juiste balans in toepassing van kleur, vorm, materiaal en (dag) licht. Ik beeld mezelf tijdens het project dan ook voortdurend in hoe het ontwerp gebruikt zal worden en hoe de sfeer zal zijn. 
Voor mij is architectuur beleving.

Werkterrein

Studio Leon Thier werkt aan allerlei soorten gebouwen en interieurs. Elke opgave wordt snel geanalyseerd. We verkennen wat het programma en de ambitie is van de opdrachtgever.
In een sterk concept brengen we alle wensen bij elkaar. Daarna verbeelden we het idee en wordt het verder uitgewerkt en gedetailleerd. We tekenen in een driedimensionaal tekenprogramma zodat de opdrachtgever snel ziet wat er is bedacht. 

Hans Lindeman
Adviseur

Architecten zijn rare mensen, enerzijds soms wat dromerige en afwezige types die bol staan van creativiteit en onbegrensde ideeën en anderzijds professionals die moeten presteren binnen een keurslijf van regelgeving, budgetten, planningen en bouwpartners met zeer uiteenlopende belangen. Voor de belangrijkste mensen - de gebruikers van gebouwen - maken die rare mensen toevallig wel het verschil tussen een gewoon gebouw of een gebouw waar je blij van wordt. Mijn missie is om de architecten van Studio Leon Thier te ondersteunen bij dat blij maken van de gebruikers, bezoekers, werknemers, leveranciers en alle andere mensen die te maken krijgen met de gebouwen waaraan wij hebben gewerkt.

Floor Thier
Interieurarchitect

Als kind van een architect ben ik opgegroeid met architectuur. Ik ging graag mee een kijkje nemen op de bouwplaats of op pad naar een bijzondere villa of  kerkje.
Mijn interesse voor architectuur bleef en na het afronden van een management opleiding behaalde ik in 2010 mijn diploma Interieurarchitectuur aan de Kunstacademie in Den Haag.
Het creatief zijn combineer ik met persoonlijke en eigenwijze ontwerpen. Ik ben kritisch en perfectionistisch in mijn vormgeving en houd van een tikkeltje lef.
Naast het werk op Studio Leon Thier run ik met enthousiasme, samen met een studiegenote, ook een eigen interieurstudio: Studio Left.

Opdrachtgevers

Alle soorten opdrachtgevers zijn ons even lief.
Of het nu gaat om grote opdrachtgevers zoals overheidsinstellingen, bedrijven, woningbouwcorporaties, ontwikkelaars en beleggers, we hebben in de loop der jaren voor allemaal graag gewerkt. Ook voor particuliere opdrachtgevers zetten we ons beste beentje voor. Wij zien het als een kunst om ons ontwerp zo te maken dat het boven verwachting is en de opdrachtgever trots is op het eindresultaat.